The Common Sense

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ONLINE ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

«Οι Ιππότες του Ουρανού» – Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Χρόνη Μουστάκα: Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν το ιστορικό μυθιστόρημα του Χρόνη Μουστάκα «Οι Ιππότες του Ουρανού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 19:00 μ.μ. στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας (Kούμα 28).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο Νίκος Βαραλής, δημοσιογράφος – Διευθυντής του ραδιοφώνου Ορθόδοξη Μαρτυρία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού και η Αθηνά Κρικέλη, δημοσιογράφος και σκηνοθέτιδα με έδρα τις ΗΠΑ.

Με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου ΚΛΟΥ (Μεγ. Αλεξάνδρου 6).

«Οι Ιππότες του Ουρανού»

Ο δρόμος για την Ιερουσαλήμ αποδείχτηκε πολύ μακρύς…

Τέλη του 11ου αιώνα. Η Ευρώπη συγκλονίζεται από πολέμους, πανδημίες, έντονα καιρικά φαινόμενα και φτώχεια. Η αμάθεια, ο φόβος της συντέλειας, οι δεισιδαιμονίες απλώνουν στις κοινωνίες βαθύ σκοτάδι. Η απειλή των Σαρασίνων γιγαντώνεται και το Βυζάντιο απευθύνει έκκληση για βοήθεια. Πέντε στρατοί της Δύσης δίνουν ραντεβού στην Κωνσταντινούπολη. Προορισμός η Ιερουσαλήμ.

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Οι Ιππότες του Ουρανού» είναι έργο εξαιρετικής ωριμότητας και λογοτεχνικής γραφής. Ο αναγνώστης μεταφέρεται, στην κυριολεξία, χίλια χρόνια πίσω, στο δυτικό Μεσαίωνα, όπου συγκεντρώνονται ευγενείς, απλοί ιππότες και λαός απ’ όλα τα βασίλεια της δυτικής Ευρώπης, υπακούοντας στο κάλεσμα του πάπα Ουρβανού Β΄ να ελευθερώσουν από τους μουσουλμάνους τους Αγίους Τόπους και τις χριστιανικές χώρες που έχουν καταλάβει, ανάμεσά τους και τόπους που ανήκαν στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Ο συγγραφέας δεν ωραιοποιεί την ιστορία, αλλά την αποδίδει ισότιμα, με ρεαλισμό, ακρίβεια και πολλές φορές ωμότητα. Ταυτόχρονα περιγράφει με έμφαση τις διαφορές τριών κόσμων, των Δυτικών, των Βυζαντινών και των μουσουλμάνων, με τα διαφορετικά ήθη, πολιτισμό και πιστεύω.

«Οι Ιππότες του Ουρανού» είναι ταυτόχρονα μια πορεία αυτογνωσίας των τριών βασικών ηρώων, του μοναχού-τοξότη Αμβρόσιου, του μαχητή Λάιαλ Λούκας και του Βυζαντινού αξιωματικού Νικόλαου Λώτα, που θα συνδεθούν με βαθιά φιλία στην πορεία τους μέχρι την Ιερουσαλήμ και τα γεγονότα της Α΄ Σταυροφορίας.

(από το Επίμετρο της έκδοσης)

Ο συγγραφέας

Ο Χρόνης Μουστάκας γεννήθηκε στον Βόλο με καταγωγή από την Πάρο και την Κύθνο. Ο Φράγκος πρόγονός του φαίνεται πως του έχει αφήσει βιολογικές παρακαταθήκες κι ανοιχτά ζητήματα, όπως η αγάπη του στη μεσαιωνική ιστορία. Σπούδασε παιδαγωγικά (Μαράσλειος Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πάδοβα, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Μιλάει ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά, ελληνικά.

Εργάστηκε στη δημόσια εκπαίδευση κι επίσης ως δημοσιογράφος με έμφαση πάντα στον πολιτισμό σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Η τηλεοπτική του εκπομπή «Ex-Libris» παρουσίαζε για πολλά χρόνια τα πιο σημαντικά ονόματα των γραμμάτων και των τεχνών της χώρας. Υπήρξε διευθυντής διάφορων αξιόλογων περιοδικών, μέλος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου, συνεργάτης του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και συνεργάτης του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το μυθιστόρημα Οι Ιππότες του Ουρανού γράφτηκε στις Βρυξέλλες, όπου την τελευταία δεκαετία ζει ως «ανακλητός μέτοικος». Τα ιστορικά και πραγματολογικά στοιχεία του έργου είναι προϊόν τριετούς έρευνας σε γαλλικές, βελγικές, αγγλικές, ιταλικές κι ελληνικές πηγές.

Στο παρελθόν έχει εκδοθεί το παιδικό του μυθιστόρημα Ονειροβασίες. στη Βουνοκορφή των Μύθων (εκδόσεις Γραφή).

Ημερομηνία

Δεκ 13 2022
Εχει λήξει!

Ώρα

19:00 - 21:00
Κωδικός QR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *